Nuori sambialaisjuoksija pinkoi 9,88

Arokallio ja Ovaska jatkavat SUL:n varapuheenjohtajina

Sambialainen pikajuoksija Sydney Siame kiihdytti Lusakan stadionilla 100 metrillä hämmästyttävän kauden kärkituloksen 9,88. Myötätuulta juoksussa oli 0,2 metriä sekunnissa.

Lusaka sijaitsee vajaan 1300 metrin korkeudessa merenpinnasta, joka on apu lyhyillä pikajuoksumatkoilla.

Vasta 19-vuotiaan juoksijan aiempi ennätys oli samaisella stadionilla toissa vuonna juostu 10,18. Viime kesänä hänen parhaaksi jäi Regenburgissa kesäkuussa juostu 10,28, joten Lusakassa tehty 10 sekunnin alitus on vähintäänkin yllättävä.

Samaa voi sanoa toiseksi Lusakan 100 metrillä juosseen Sambian Chidamba Hazemba, 20, ajasta 10,11, joka on hänen ennätyksensä. Aiempi ennätys oli 10,38.

Siame juoksi viime kesänä 200 metriä Lusakassa 20,55.

Kenialaispari juhli Pariisin maratonilla

Kenian Marius Kimutai ja Etiopian Meskerem Assefa voittivat miesten ja naisten kilpailut Rotterdamin sunnuntaisella maratonilla ajoin 2.06.04 ja 2.24.17. Kisan parhaat suomalaiset olivat Antti Hyttinen Jyväskylästä, joka 56:s ennätyksellään 2.35.03 ja espoolainen Matti Teittinen. Hän oli 67:s ajalla 2.36.32. Naisten kilpailun paras suomalainen oli ajalla 3.11.22 kilpailussa 34:ksi sijoittunut Minna Juusela Tampereelta.

Pariisin maratonilla kenialainen aviopari Paul Lonyangata ja Purity Rionoripo juoksivat miesten ja naisten kilpailun kärkisijat. Lonyangata, 24, voitti kisan ennätyksellään 2.06.10. Suosikkina matkaan lähtenyt Kenian Stephen Chebogut oli toinen ajalla 2.06.56.

Rionoripo puolestaan kohensi ennätystään liki neljällä minuutilla. Hänen voittoaikansa oli 2.20.50.