Nezirin EM-kisakunto viimeistelyä vaille valmis

SM-hallien lauantain aikataulu tiivistyi

Nooralotta Nezirillä on koossa tykötarpeet onnistuneella EM-kisamatkalle. Juoksu kulkee heikkonakin päivänä ja aiemmat nuorten ja aikuisten arvokisat ovat koulineet porilaisen taitoja ja kykyä selviytyä arvokisojen aallokossa.

– Olin EM-finaalissa Göteborgissa kaksi vuotta sitten, joten tiedän, että kun juostaan kolme juoksua samana päivänä, se on äärimmäisen rankkaa. Finaalissa voittaa melkeinpä se jolla kaikkein kovin kunto, Neziri sanoo.

Neziri vastaili median kysymyksiin EM-kilpailuista Tampereella SM-kilpailujen SE-juoksun jälkeen. Hän nousi mestariksi ajalla 7,98, joka on 0,01 sekuntia hänen aiempaa ennätystään parempi.

Tampereella alkuerän kaksi vilppilähtöä ja finaalin yksi vilppilähtö toivat varovaisuutta Nezirin juoksuun.

– Toiminta ei ollut teknisesti hyvää. Juoksu oli vähän takapainotteista, valmentaja Jussi Ihamäki arvioi.

”Hetken olin sairaan pettynyt”

Nezirille ja Ihamäelle hyvä uutinen oli, että SE syntyi hieman takkuisellakin juoksulla. Taso Nezirin juoksuissa on tällä kaudella ollut erinomainen.

– Huonontuntoisellakin juoksulla menee 8,04-8,05, Nezieri sanoo.

Kun tulos SM-finaalin päätteeksi oli kentän näytössä ensin 8,00, Neziri ehti olla ”hetken sairaan pettynyt”, mutta tulos tarkistui 7,98:aan.

– Sadasosan tarkkaa työtä. Olisi se saanut olla enemmän alle entisen ennätyksen, Euroopan tilaston kolmonen sanoi.

Lähipäivinä Neziri lepää pois viime aikojen kisojen rasitukset kotonaan Porissa, jossa hän myös hienosäätää EM-kuntonsa.

Lakka teki tarkkaa työtä, Pulli lämpeni hitaasti

Tarkkaa työtä teki Pirkkahallissa myös miesten 60 metrin aitajuoksun mestari Elmo Lakka. Hän pinkoi 7,81, eli 0,01 sekunnin päähän EM-kisojen tulosrajasta SM-kisojen alkuerissä ja finaalissa, ja voitti ylivoimaisesti mestaruuden. Finaalin tulos saattaa tosin  muuttua, sillä Lakan reaktioajaksi saatiin käsittämätön 0,409 sekuntia.

– Nyt tehdään kevyttä tekniikkatreeniä ja yksi punttitreeni ennen Turun SM-kisoja, Lakka sanoo.

Turussa tulevassa viikonvaihteessa kilpaillaan 17-22-vuotiaiden SM-kilpailut. Noissa kisoissa EM-tulosrajan kimppuun käy myös Kristian Pulli. Hän voitti Tampereella miesten pituushypyn halliennätyksellään 777.

EM-kisojen tulosrajaan Pullilla jäi matkaa vaivaiset kahdeksan senttiä.

– En aluksi oikein syttynyt kisaan, mutta oli siinä pari hyvää hyppyä, Pulli viittasi kahteen viimeiseen leiskautukseen, jotka kantoivat 763 ja 777.

Toiseksi pituushypyssä sijoittui mestaruutta puolustanut Henri Väyrynen, joka ponkaisi 766.

Naisten korkeushypyn voittanut Laura Rautanen jäi kahden sentin päässä EM-tulosrajasta ennätyksellään 187.

Hongistolle mestaruus, Latvalalle kolme

Visa Hongisto sai 200 metrillä pienen palkinnon sisukkuudesta. Hän kärsi lihaskrampista reilut pari viikkoa sitten Tähtien kisoissa, mutta kuntoutui kisaamaan SM-halleissa. Tampereella hän juoksi 60 metrin mitalistiksi ja 200 metrin mestariksi.

– Olo oli väsynyt, Hongisto tunnusti 200 metrin jälkeen.

Samaa sanoi 400 metrin aitajuoksun EM-finalisti Oskari Mörö. Hän juoksi alkuerissä 200 metrin halliennätyksensä 21,67, mutta finaalissa jalka painoi ja hän oli neljäs tuloksella 21,98. Mörö juoksee viikonvaihteessa Turussa 60 metriä.

SM-viikonvaihteen mestaruusrohmu oli Hanna-Maari Latvala. Hän voitti sunnuntaina edellispäivän 60 metrin mestaruuden jatkeeksi 200 metriä ajalla 23,55 ja ankkuroi Jyväskylän Kenttäurheilijat 4×200 metrin mestariksi ajalla 2.42,01.

Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti Latvalan johdolla myös seurojen välisen pistekilpailun Kultainen Juoksija -patsaasta.