Neljä suomalaisseuraa maastojuoksun seurojen eurocupiin

Neljä suomalaista seuraa kilpailee maastojuoksun seurajoukkueiden Euroopan cupissa sunnuntaina (5.2.). Kilpailu käydään Portugalin Albufeirassa.

Turun Toverien joukkue juoksee miesten sarjassa ja Kuopion Reippaan ryhmä kilpailee naisten sarjassa. Miesten juniorisarjoissa, eli 19-vuotiaissa Suomea edustavat Turun Urheiluliiton juoksijat. Naisten juniorisarjassa edustusjoukkue tulee Lahden Ahkerasta.

Albufeirassa kilpailut juostaan pääosin nurmireitillä. Miesten matka on 9,7 kilometriä, naiset juoksevat reilun 6 kilometrin reitin. Juniorisarjoissa naisten matka on 3,7 kilometriä ja miesten reilut 6 kilometriä.

Joukkuekilpailun tulokseen lasketaan kunkin joukkueen neljän parhaan juoksijan tulos.

– Tämä kilpailu on maastojuoksua parhaimmillaan ja puitteet ovat todella hienot. Kärki menee kovaa ja mukana on EM-maastojenkin kärkisijoilta löytyviä juoksijoita. Taso on siis kova, vaikka seurajoukkueiden mestaruuksista kilpailtaessa ei aivan yhtä tiivis kuin EM-maastoissa, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Antti Leskinen.

– Kisa on suomalaisille juoksijoille erinomainen tilaisuus ottaa tuntumaa kansainväliseen kilpailuun hyvässä, tasokkaassa kilpailussa. On hienoa asia, että tänä vuonna Suomesta on ensimmäistä kertaa joukkue kilpailun kaikissa sarjoissa. Osallistuvat seurat valittiin viime kevään Vöyrin SM-maastojen perusteella.

Suomen joukkue:

Suomen joukkue maastojuoksun seurajoukkueiden Euroopan cupissa 5. helmikuuta Albufeirassa Portugalissa:

Miehet: Turun Toverit: Pekka Antikainen, Juha Hellstén, Antti-Pekka Niinistö, Frédéric Tranchand.

Juniorit (19-v): Turun Urheiluliitto Ville Kinnala, Valtteri Lehtonen, Eetu Lindholm, Abdoullah Yousfi.

Naiset: Kuopion Reipas: Maria Murtorinne, Iiris Moisio, Anne-Marika Partanen, Heidi Hyvärinen.

Juniorit (19-v.): Lahden Ahkera: Aino Kuljukka, Salla Laukkanen, Silja Rönkä, Laura Haara. jää pois, tilalle Sofia Valio

Joukkueen johto: Timo Kero (Turun Urheiluliitto), Jean Decrette (Kuopion Reipas) ja Markku Rimpiläinen (Lahden Ahkera).