MM-voittaja Kotaja: Olen ikionnellinen, Tähti: Kunto loppui

Kotaja

Amanda Kotaja avasi Suomen mitalitilin komeasti ja voitti naisten T54-luokan pyörätuolikelauksen maailmanmestaruuden Dohassa.

Kotaja kiri kärkeen jo kiihdytyksessä ja tuli kaarteesta johdossa etusuoralle. Hän piti vauhtinsa loppuun asti ja vei voiton ajalla 29,82. Toiseksi kiri Yhdysvaltain Cheri Madson ajalla 29,96.

– Startti oli hyvä, mutta jos matka olisi ollut yhtään pidempi, en olisi voittanut. Nyt olen ikionnellinen, tuumi Kataja, joka on vahva mestarisuosikki myös 100 metrin kilpailuun.

Edellisissä MM-kisoissa Lyonissa toissa vuonna Kotaja oli 100 ja 200 metrillä toinen.

Vampulan Urheilijoita edustava Kotaja, 20, kilpaili jo aiemmin tänä syksynä Kansainvälisen pyörätuoli- ja amputoitujen urheilijoiden liiton (IWAS) Maailmankisoissa Sotshissa. Hän voitti siellä oman luokkansa 100 ja 200 metrin kelaukset ylivoimaisesti.

Tähti: Kunto loppui, mies hyytyi

Miesten T54-luokan 200 metrin finaalissa matkan hollantilainen suursuosikki Kenny van Weeghel vei mestaruuden ajalla 25,14. Leo-Pekka Tähti oli vielä kaarteen jälkeen kärkikahinoissa, mutta tuli maaliin kuudentena ajalla 25,84.

– Kunto vaan loppui ja mies hyytyi viimeisellä sadalla metrillä. Tänä vuonna 200 metriä ei ole kulkenut niin hyvin kuin sata metriä, Tähti tuumi.

Dohan 100 metrin kilpailussa Tähti kuuluu kärkisuosikkeihin.

Tulokset ja lähtölistat

Suorat lähetykset Yle Areenassa

LA 24.10. klo 18.30-20.30 (mm. 100 m naiset T54 ja 400 m miehet T34 finaalit)

SU 25.10. klo 18.15-20.15 (mm. 100 m miehet T54 finaali ja 800 m miehet T34 semifinaali)

TI 27.10. klo 17.40-19.45 (mm. 400 m miehet T54 ja 400 m naiset T54 finaali)

TO 29.10. klo 17.15-18.45 (mm. 100 m miehet T51 finaali)