Matti Mononen parantaa edelleen: Turussa 535

(Kotimaankatsaus 21.2.) Lappeenrannan Urheilu-Miesten seiväshyppääjä Matti Mononen ylitti Kupittaan hallissa tuloksen 535 senttiä. 13 vuotta sitten ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Mononen on tänä talvena palannut lähes neljän vuoden kilpailutauolta ja kohonnut yhdeksi voittajaehdokkaaksi ensi viikonlopun Suomen hallimestaruuskilpailuissa, jotka pidetään Tampereella.

Monosen voittotulos sijoittuu Suomen vuositilastossa toiseksi Janakkalan Janan Niko Koskisen jälkeen. Kupittaalla Koskinen pudotti kolmesti aloituskorkeudestaan 505 jääden ilman tulosta. Monosen jälkeen toiseksi sijoittui Lahden Ahkeran Perttu Korhonen tuloksella 520.

Isänsä Markun valmennuksessa harjoitteleva 32-vuotias Mononen ylitti aloituskorkeutensa 520 ja seuraavan korkeutensa 535 molemmat toisella yrityksellään. Hän teki lisäksi kolme yritystä kauden kotimaisesta kärkituloksesta 545.

Milja Thureson pyrähti 7,48

Kupittaalla kilpailtiin sekä Seivästallin kilpailut että pikajuoksijoiden Malja-sprintti. Turun Tovereiden Milja Thureson voitti naisten 60 metrin juoksun ajalla 7,48. Toiseksi ajalla 7,68 sijoittui  Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen, joka Tampereella ensi viikonloppuna puolustaa pituushypyn hallimestaruuttaan.

Isänsä Vesan valmennuksessa harjoitteleva Thureson on yksi voittajaehdokkaista hallimestaruuskilpailuiden pikamatkalla, josta moni povaa erittäin jännittävää kilpailua. Viisi nopeinta suomalaisnaista mahtuu vuositilastossa 0,04 sekunnin sisään. Kauden kärkiajan 7,43 on juossut Hangö IK:n Jonna Berghem kaksi viikkoa sitten Jyväskylässä.

Miesten 60 metriä voitti Viipurin Urheilijoiden pituushyppääjä Arttu Halmela, joka juoksi sekä alkuerissä että finaalissa täsmälleen saman ajan 6,95. Miesten kuulantyönnön voitti IF Raseborgin Tomas Söderlund hallikauden kolmanneksi parhaalla suomalaistuloksella 17,73. Söderlund on voittanut kolme peräkkäistä hallimestaruutta vuosina 2011-2013.

KOTIMAANKATSAUS 21.2.

TURKU 21.2.2016 Malja-Sprintti

Miehet,

60 m: 1) Arttu Halmela VU 6,95, 2) Samir Demnati OrimJy 7,04, 3) Hannes Siitonen HKV 7,06, 4) Aaro Forss HämTa 7,07 (ae. 7,05). – B-finaali: 1) Joni Vainio-Kaila LaitJy 7,15, 2) Tuomas Lehtonen 18 LiePa 7,19. – 7. alkuerä: 1) Halmela 6,95, 2) Forss 7,05.

Kuula: 1) Tomas Söderlund IFRaseb 17,73, 2) Mikko Toiviainen LoimJa 15,62.

Naiset,

60 m: 1) Milja Thureson TuTo 7,48, 2) Emmi Mäkinen JKU 7,68, 3) Jutta Luhtala TuWe 7,94 (ae. 7,93) … 5) Ida Otstavel PargIF 8,05 (7-ottelun maajoukkuenainen). – B-finaali: 1) Elina Kostiainen VihdVi 7,99. – 7. alkuerä: 1) Thureson 7,58, 2) Mäkinen 7,73. – 8. alkuerä: 1) Luhtala 7,93.

Kuula: 1) Juuli Nuikka UrjalU 12,46, 2) Ida Otstavel PargIF 12,18.

TURKU 21.2.2016 Seivästallin hallikilpailut

Miehet,

Seiväs: 1) Matti Mononen 33 LUM 535, 2) Perttu Korhonen LA 520, Niko Koskinen JanJa ilman tulosta (505). – Mononen (520-xo, 535-xo, 545-xxx).

Naiset,

Seiväs: 1) Saga Andersson 16 EsboIF 375.

TÄYDENNYKSIÄ:

IITTI 20.2.2016 Iitin talvisarjajuoksu

Miehet,

10 km: 1) Hannu-Pekka Pukema 34 ElimVa 35.40.

Naiset,

10 km: 1) Marttiina Joensuu 32 NivalU/Pohjantähti 41.52.

MIKKELI 20.2.2016 Mikkelin talvisarjajuoksu

Miehet,

10 km: 1) Antti Nisonen 40 MiKV 37.11 … 4) Lauri Friari 50 MiKV 38.27 (maratonin SM 1998 & 1999).

Naiset,

10 km: 1) Minna Leikas 33 MiKV 42.50.

Edellinen kotimaankatsaus: 19.-20.2.

Milja Thureson on yksi 60 metrin juoksun voittajaehdokkaista hallimestaruuskilpailuissa Tampereella helmikuun viimeisenä viikonloppuna.