Manyonga ponkaisi huikean kärkituloksen, van Niekerk 19,90

Manyonga ponkaisi huikean kärkituloksen

Luvo Manyonga liiteli pituushypyn Etelä-Afrikan mestariksi huikealla kauden kärkituloksella ja Afrikan ennätyksellä 865.

Tulos on kolme senttiä parempi kuin hänen nimissään ollut edellinen ennätys, joka syntyi Pretoriassa maaliskuun puolivälissä.

Rion olympiakisojen hopeamitalisti ponkaisi voittohypyn Potchefstroomissa ensimmäisellä kierroksella, eikä sen jälkeen enää hypännyt. Myötätuulta hypyssä oli 1,3 metriä sekunnissa.

Toiseksi tasokkaassa kilpailussa tuli Ruswahl Samaai, joka ponnisti lievään vastatuuleen (-0,7 m/s) ennätyksensä 849. Zarck Visser oli kolmas tuloksella 803.

Miesten 200 metrillä varttimailin hallitseva ME-mies Wayde van Niekerk otti revanssin tappiostaan 100 metrin finaalissa Akani Simbinelle. Hän vei mestaruuden kauden kärkiajalla ja ennätyksellään 19,90, kun Simbine oli toinen (20,15). Myötätuulta juoksussa oli 0,5 metriä sekunnissa.

Van Niekerkin aiempi 200 metrin ennätys sekä hänen uransa ainoa 20 sekunnin alitus oli vuoden 2015 19,94, jonka hän juoksi Luzernissa.

Nyt Potchefstroomissa juostu aika kielii, että varttimailin huippunimi on mainiossa kunnossa. Edellisen kisapäivän kolme 100 metrin starttia ja toisen kisapäivän 200 metrin alkuerät mukaan lukien, ennätysjuoksu oli viides startti kahteen päivään.

Caster Semenya voitti kisoissa samana päivänä 400 ja 800 metrin mestaruudet ajoin 51,60 ja 2.01,03.