Mäkelä ei saanut kroppaansa hereille, Kankaalla polvivaiva, Huntington ennätysvireessä

Mäkelä ei saanut kroppaansa hereille

Kristiina Mäkelän kropassa ei ollut samaa terävyyttä kolmiloikan EM-kisojen finaalissa Berliinissä kuin mitä siinä oli kaksi päivää aiemmin karsinnassa. Mäkelä uusi Berliinissä kahden vuoden takaisten EM-kisojen yhdeksännen sijan tuloksella 14,01.

– Kroppa oli löysä, enkä minä saanut sitä hereille, Mäkelä totesi.

Syy terävyyden puutteeseen on tiedossa, mutta Mäkelän mukaan se on henkilökohtainen asia.

– En halua siitä valtakunnan puheenaihetta, Mäkelä sanoi.

Mäkelä ponnisti 14,01 toisellaan. Ensimmäinen kantoi 13,93. Kolmas oli yli 14 metrin hyppy, mutta yliastuttu.

– Kun kroppa on löysä, juoksu ei kulje, Mäkelä sanoi.

Yhdeksäs sijaa ei Mäkelää tyydyttänyt. Hän ponnisti hiljattain Kalevan kisoissa ennätyksensä 14,31 ja venytti Berliinin karsinnassa 14,24.

– Noita yhdeksänsiä sijoja on tarpeeksi. Olen pettynyt, Mäkelä purki tuntojaan.

Euroopan mestaruuden vei Kreikan Paraskeví Papahrístou, joka ponkaisi 14,60. Se oli hänelle ensimmäinen ulkoratojen arvokisamitalin. Aiemmin hän on ollut mitaleilla EM- ja MM-halleissa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui toissa talven EM-hallien mestari, Saksan Kristin Gierisch ennätyksellään 14,45.

Kangas: En saanut finaalissa taisteluhenkeä aikaiseksi

Jenni Kankaan menestysmahdollisuudet keihäänheiton finaalissa pilasi karsintakilpailun viimeisessä heitossa torstaina yliojentunut ja kipeytynyt polvi. Hän 12:s tuloksella 54,92.

– Se teipattiin, mutta kun koetin verryttelyssä juosta keihään kanssa, se oli kipeämpi kuin oletin ja se piti teipata tukevammin, Kangas sanoi.

– Kilpailussa teippaus piti hyvin ja tulin kilpailuun hyvällä itsevarmuudelle, mutta tuollainen asia, kun se vielä tulee h-hetkellä, vaikuttaa heittoon.

Kangas heitti karsinnassa kauden parhaansa 59,96, mutta finaalin kolme heittoa kantoivat 53,97, 51,18 ja 54,92.

– En saanut finaalissa yhtään sellaista taisteluhenkeä aikaiseksi, kuin mitä karsinnassa oli, Kangas sanoi.

Kilpailun voitti Saksan Christin Hussong, joka kohensi ennätystään ensin karsinnassa lukemiin 67,29 ja sitten finaalissa lukemiin 67,90. Muut EM-mitalit menivät halvalla: tshekki Nikola Ogrodnikova oli toinen tuloksella 61,85 ja Liettuan Liveta Jasiunaite kolmas heitettyään 61,59.

Huntington ennätysvireessä, pituushypyn epäonni kismitti

Seitsenottelija Maria Huntington kokosi EM-kisoisa 5731 pistettä, mutta se ei ottelijaa lohduttanut, kun 5900-6000 pisteen tulos valui käsistä pituushypyssä.

Huntington, joka on hyvä pituushyppääjä, jäi toisen päivän avauslajissa 566:een.

– Se oli ihan oma moka, Huntington sanoi.

Huntingtonin ensimmäinen epäonnistunut hyppy toi tuloksen, kaksi muuta, selvästi pidempää hyppyä painuivat yliastutuiksi.

– Siirsin kyllä kahteen viimeiseen askelmerkkiä, Huntington tuumi

Keihäänheitossa Huntington heitti 41,72, joka oli hyvin, mutta jäi tuntuvasti Kalevan kisoissa syntyneestä ennätyksestä 43,58. Päätöslajin 800 metriä hän juoksi 2.27,25.

– Varmaan tästä ottelusta osaa joskus olla iloinen, Huntington totesi ennätyksestään.

Seitsenottelun voitti lajin MM- ja olympiavoittaja Nafissatou Thiam. Belgialainen moniottelun supernimi kokosi kauden kärkituloksen 6816 pistettä ja piti britti Katarina Johnson-Thompsonin takanaan 57 pisteellä.

Thiam juoksi 100 metrin aidat 13,69, ylitti korkeudessa 191, työnsi kuulaa 15,35, juoksi 200 metriä 24,81, ponkaisi pituutta 660, heitti keihästä 57,91 ja juoksi 800 metriä 2.19,35.