Koilahti ponnisti kärkituloksen, Turakainen ylitti 521, Raitanen juoksi voittoon

Koilahti ponnisti kärkituloksen

Turun Weikkojen Taika Koilahti ja Eetu Turakainen säväyttivät yleisurheilun nuorten SM-halleissa. Koilahti voitti Turun Kupitaalla 19-vuotiaiden pituushypyn mestaruuden kauden kotimaista kärkitulosta sivuavalla tuloksella 619. Turun Urheiluliiton seiväshyppääjä Eetu Turakainen vei 19-vuotiaiden mestaruuden ennätyksellään 521.

19-vuotiaiden EM-rajan ylittävä tulos 619 on Koilahden, 18, ennätys ja vei hänet 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa viidenneksi.

Omaa ennätystään Koilahti kohensi roimasta. Ennen Kupittaan hallissa käytyä SM-kilpailua hänen ennätyksensä oli ulkoradoilla 605 ja hallissa 597.

– Tulos ei ollut yllätys. Erityisesti nopeus on talven aikana parantunut. Nyt tuli myös hyvä sarja, Koilahti sanoi.

Koilahden, 18, sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 612.

JKU:n Ada Koistinen oli toinen ponkaistuaan 591 ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Iina-Kaisa Mäkelä kolmas (561).

Turakainen, 18, varmisti mestaruuden nostamalla ennätyksensä sentillä lukemiin 521 ja yritti sitten kolmesti korkeudesta 528, mutta ei onnistunut. Ennätyksellään Turakainen nousee ikäluokkansa kaikkien aikojen hallitilastossa kuudenneksi. Turakainen ylitti reippaasti ensi kesänä Italiassa pidettävien 19-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosrajan.

– Juoksu kulki hyvin ja myös ponnistus, jossa minulla on ollut aikaisemmin vaikeuksia. Viimeinen yritykseni 528:sta oli hyvä. EM-kisoissa tavoitteeni on mitali, Turakainen kertoi.

Mestaruuden Turakainen vei täysin suvereenisti: Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola ja Vasa IS:n Jesse Salmi olivat toinen ja kolmas ylitettyään 495.

Raitanen: En päässyt epämukavuusalueelle

HKV:n Topi Raitanen voitti Kupittaalla vaivatta 22-vuotiaiden 1500 metrin Suomen mestaruuden ajalla 3.56,99. Hän kävi voittotaiston Siuntion IF:n Eero Salevan kanssa, joka on hänelle tuttu treeni- ja kilpailukaveri jo poikavuosilta. Saleva oli toinen ajalla 3.57,79.

– En oikein päässyt epämukavuusalueelle. Loppukiri ei irronnut, Raitanen ruoti mestaruusjuoksuaan.

Raitanen suorittaa parasta aikaa asepalvelusta, eikä siksi ole herkistellyt nuorten SM-kisaan.

– Se olisikin huolestuttavaa, jos olisin herkistellyt ja juoksisin tuollaisia aikoja, Raitanen tuumi.

Limingan Niittomiesten Samuli Hussa oli kilpailussa kolmas ajalla 4.03,04.

Turun Urheiluliiton Amanda Virtanen toi nuorten SM-hallien järjestävälle seuralle sen ensimmäisen mestaruuden Kupitaalla perjantaina käynnistyneissä kisoissa. Hän voitti 22-vuotiaiden 1500 metriä ajalla 4.54,64. Lehtimäen Jyskeen Sanni Taipalus oli toinen (4.55,80) ja Karhulan Katajaisten Roosa Rantanen kolmas (4.57,26)