Kettunen urakoi Kupittaalla – Bergius pudotti täpärästi EM-rajasta

Jussi Utriainen ja Oona Kettunen maantiejuoksun Suomen mestarit

Jos seiväshyppääjä Jere Bergiuksella olisi ollut ripaus onnea matkassa, hän olisi ylittänyt 550 Turussa nuorten hallimestaruuskilpailuissa. Kolmannella yrityksellään hän oli jo riman yli, mutta rima ei aivan pysynyt kannattimillaan.

– Pikkuisen se otti kiinni, Bergius tuumi.

Bergius jätti Turun Kupittaan yleisurheiluhallin tyytyväisenä, vaikka EM-kilpailujen tulosraja jäi ylittämättä. Hallikausi palautti hänet viime kesän terveysongelmien ja syksyn matalatehoisen harjoittelun jälkeiseen sellaiseen kuntoon, että harjoittelua on hyvä jatkaa kohti MM-kesää.

– Keväällä satsaan enemmän teho -ja nopeustreeniin, jota nyt ei ollut takana. Nyt tiedän, että jos pysyn terveenä, pystyn ensi kesänä hyppäämään ennätykseni, Bergius sanoo.

Bergiuksen tulokseksi Turussa jäi 530. Hän kilpaili SM-kilpailun ulkopuolisena 19-vuotiaiden seiväshypyssä, jonka voitti 513 ylittänyt Janakkalan Jalan Niko Koskinen.

Kettunen urakoi Turussa

Karhulan Katajaisten kestävyysjuoksija Oona Kettunen aloitti mestaruuksien kahmimisen Turussa voittamalla 1500 metriä väkevällä juoksulla ajalla 4.28,29.

Toiseksi ajalla 4.31,55 sijoittunut Vasa Idrottssällskapin Camilla Richardsson ei kyennyt vastaamaan Kettusen menoon.

– Lauantaina juoksen 3000 metriä. Lähdenkö yrittämään EM-kilpailujen tulosrajaa, riippuu siitä miltä alkumatkasta tuntuu. Väkisin en lähde sitä hakemaan. Nuo radan jyrkät kaarteet verottavat aika lailla, Kettunen puntaroi.

Kettusen ohjelmaan saattaa Turussa kuulua myös 800 metriä.

Ylivoimaiseen voittoon pinkoi myös Otto Loukkalahti 22-vuotiaiden 1500 metrillä. IF Raseborgin juoksija ja suunnistaja vei voiton ajalla 4.06,41.

– Nyt keskityn juoksuun. Tavoitteena ovat 22-vuotiaiden EM-kilpailut Tallinnassa kesällä, Jyväskylässä opiskeleva Loukkalahti sanoo.

Tuomilehto otti vilppilähdön

Turun SM-kilpailujen avausillan valopilkkuihin lukeutuivat Vasa Idrottssällskapin seiväshyppääjä Erica Hjerpe ja Savolinnan Riennon kuulantyöntäjä Henna Sallinen. Hjerpe taivutti seiväshypyssä 22-vuotiaiden mestariksi ylitettyään ennätyksensä 423, jolla hän nousee kaikkien aikojen viidenneksi. Edellinen ennätys oli kolme senttiä heikompi ja syntyi Tampereen SM-kilpailuissa.

Sallinen pukkasi 17-vuotiaiden mestariksi ennätyksellään 15,75, joka vie hänet kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

– Läksin vain voittamaan kisaa.  Tuloksella ei ollut sillä lailla väliä, vaikka kyllä 16 metriä vähän kutitteli mielessä, Sallinen kertaili.

Nokian Urheilijoiden Oona Vilermo työnsi kilon painavampaa kuulaa 13,90 ja ylitti 19-vuotiaiden EM-rajan.

60 metrin alkuerissä tällä kaudella 6,83 juossut pikajuoksukomeetta Lauri Tuomilehto ei päässyt näyttämään vauhtiaan otettuaan vilppilähdön.