Kähärästä kolmoismestari Kuortaneella

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärästä tuli nuorten SM-hallikilpailujen ensimmäinen kolmoismestari. Kähärä voitti 17-vuotiaiden tyttöjen pituushypyn viimeisen kierroksen tuloksellaan 588.

– Kolmoismestaruus ei tunnu mitenkään erikoiselta, Kähärä sanoi.

Aikaisemmin Kähärä voitti Kuortaneella korkeushypyn tuloksella 183 ja kolmiloikan tuloksella 13,26.

Kähärän kolmiloikkatulos on myös ulkoratojen 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Aikaisempi ennätys oli Teija Hannilan ja Kristiina Mäkelän hyppäämä 13,14. Halliennätys on kuitenkin edelleen Hannilan loikkima 13,27.

Kähärä ei ottanut kolmoismestaruutta helposti, vaikka hän oli pituushypyssäkin ylivoimainen ennakkosuosikki. Hän johti kilpailua kolmen kierroksen jälkeen tuloksella 561. Helsingin Kisa-Veikkojen Edith Berden ponkaisi neljännellä kierroksella kärkeen tuloksella 562.

Kähärä otti ykköspaikan takaisin viidennellä kierroksella tuloksella 583 ja varmisti kullan itselleen kuudennella kierroksella tuloksella 588.

– Olin kipeä enkä pystynyt verryttelemään kunnolla. Sen takia kolmannessa hypyssä sattui reiteen. Kahteen viimeiseen hyppyyn sain lisää tsemppiä, kun yleisö lähti mukaan, Kähärä kertoi.

Pituushypyssä oli mukana 18 kilpailijaa. Neljä parasta vertyivät viimeisellä kierroksella pisimpiin hyppyihinsä, kun hyppytahti tiheni kolmella viimeisellä kierroksella.

Eikkula kukisti Mattilan korkeushypyssä

Miesten 17-vuotiaiden korkeushypyssä nähtiin jymy-yllätys. Ylivoimainen ennakkosuosikki Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila aloitti kilpailunsa korkeudesta 199, mutta pudotti kolme kertaa.

Voiton vei Tampereen Pyrinnön Ville Eikkula ennätyksellään 191. Eikkula hämmentyi voitostaan. Mattila on hypännyt tällä kaudella 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 216.

-Uskoin, että saan hopeaa. Tämä on urani tähän mennessä paras saavutus, mutta toivottavasti ei jää parhaaksi, Eikkula sanoi.

Eikkula yritti vielä kolmesti 193:sta, mutta ei onnistunut ylittämään sitä.

-Olisin voinut enemmänkin kuin 191, mutta jouduin hyppäämään liian tiheään, kun kilpailijoita oli niin vähän.

Eikkula aloitti kilpailunsa 181:stä, jolla Kauhavan Wisan Tomi Valkama sai hopeaa. Eikkulan tavoitteena on ylittää ensi kesänä 200.

Alingue ja Hiltunen hallitsivat kolmiloikkaa

Miesten 19-vuotiaiden kolmiloikan voitti Janakkalan Janan Iikka Alingue tuloksella 14,84.

Hopealle loikki Lapin Lukon Aaro Davidila tuloksella 14,23. Alingue sijoittui aikaisemmin toiseksi pituushypyssä ja Davidila toiseksi korkeushypyssä.

Savonlinnan Riennon Rasmus Hiltunen nousi viimeisellä kierroksella 17-vuotiaiden miesten kolmiloikan voittoon tuloksella 13,80.

Viiden kierroksen jälkeen johtanut Vammalan seudun Voiman Aapo Karvinen joutui tyytymään hopeaan tuloksella 13,71.

-Tavoitteeni oli mitali, mutta mestaruus oli yllätys. Kolmella ensimmäisellä kierroksella ei ollut terävä olo, mutta kolmella viimeisellä kierroksella sain lisää energiaa. Kesällä tavoitteeni on 14 metrin ylitys, kertoi Christian Tayloria ja Will Clayeta fanittava Hiltunen.

Tiukassa kisassa kolmanneksi sijoittui Vaasan Vasaman Oliver Kärki viimeisen kierroksen tuloksella 13,67.

Neljäs oli Saarijärven Pullistuksen Jonathan Kinnunen niin ikään viimeisen kierroksen tuloksella 13,63. Kuudenneksi sijoittui 800 metrin juoksun mestari Viipurin Urheilijoiden Eelis Uitto.

Koistinen voitti huipputasaisen pituushyppykilpailun

Naisten 19-vuotiaiden äärimmäisen tasaisen pituushypyn voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ada Koistinen tuloksella 581.

Koistinen leiskautti voittotuloksen sekä viidennellä että kuudennella kierroksella.

Hopean sai JKU:n Oona Nieminen tuloksella 578 ja pronssin Vaasan Vasaman Henriikka Aaltonen samalla tuloksella. Myös neljänneksi sijoittunut Kenttäurheilijat-58:n Iina-Kaisa Mäkelä ponkaisi 578.