Kähärä ponnisti mitalin: "Oli pitkä kisa", Killinen viides

Kähärä ponnisti mitalin: "Oli pitkä kisa"

Jessica Kähärä juhli korkeushypyn pronssimitalia Nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa. Kähärä sijoittui maanantaina korkeushypyn toisessa kilpailussa neljänneksi ylitettyään 182, mutta oli kahden kilpailun yhteistuloksessa kolmas.

Viime viikolla käydyssä ensimmäisessä kilpailussa Kähärä ylitti 181 ja oli kolmas. Maanantaina hän ponnisti 172, 176 ja 179 ensimmäisellään ja 182 toisella, eikä 185:n ylitys ollut kaukana.

– En tiedä, tiputtiko riman Jessican kantapää, mutta 185:n ylitys oli todella lähellä. Se korkeus oli tänään haarukassa, valmentaja Juha Isolehto kertaili Kähärän ensimmäistä ja parasta hyppyä korkeudesta 185.

Kähärälle mitali maistui.

– Olen tosi tyytyväinen, mikkeliläinen hehkutti.

Kisa hypättiin huippuoloissa.

– Keli oli kuuma ja koko ajan oli tosi hyvä myötätuuli, eli oli hyvät olosuhteet hypätä, mutta kilpailu oli aika pitkä. Rupesi jo väsyttämään, Kähärä tunnusti.

Kähärälle, 17, Nuorten olympialaisten mitali oli kesän kolmas palkintokorokesijoitus arvokisoista. Mikkelin Kilpa-Veikkojen monilahjakkuus oli 17-vuotiaiden EM-kisoissa Györissä korkeushypyssä toinen ja kolmiloikassa kolmas.

– Jessicalta tämä kisa oli tasaisen varmaa tekemistä. Tuossa piti olla koko ajan terävimmillään, että sai radan Mondo-pinnasta ja huippuolosuhteista kaiken irti. Hienoa, että Jessica sai onnistumisen vielä pitkän kauden loppuun, Isolehto sanoi.

Nuorten olympialaisten tyttöjen korkeusyhypyn voitti Ukrainan Jaroslava Mahutshih, joka voitti molemmat kilpailut tuloksin 192 ja 195. Venäjän Marija Kotshanova oli toinen kummassakin kilpailussa ylitettyään 184 ja 187.

,

Killinen: Tekniikka ei pysynyt kasassa

Sara Killisen heittotekniikka oikutteli Nuorten olympialaisten toisessa kilpailussa, mutta kolmannella heitolla syntynyt 57,96 riitti kilpailun 10. sijaan. Kun Killinen oli viime viikon ensimmäisessä kilpailussa kolmas heitettyään 67,63, hän oli kokonaiskilpailussa, eli kahden kilpailun yhteistulosten vertailussa viides tuloksella 125,59.

– Jotenkin nyt ei vaan pysynyt tekniikka kasassa. Moukari ei pyörinyt ilmeisesti riittävän laajana, ja jäi minulle liian alas, Killinen kertaili.

Killisen kaksi ensimmäistä heittoa toivat pöytäkirjaan ruksin. Samoin neljäs, eli kisan viimeinen heitto.

– Kolmannen heitin kolmella pyörähdyksellä. Halusin varmistaa tuloksen, Killinen sanoi

Lapuan Virkiän heittäjä oli kilpailun mitalisuosikkeja, mutta heittäjän mukaan paineet eivät näkyneet tekniikassa.

– En voi sanoa, etten olisi ajatellut mitalia, mutta silti kilpailussa oli ihan rento fiilis.

Nuorten olympialaisten moukaritaiston voitti Ukraina Valeria Ivanenko. Hallitseva 17-vuotiaiden EM-voittaja voitti molemmat kisat huipputuloksin 74,90 ja 72,08. Egyptin Rawan Ayman oli toinen, mikä oli myös hänen sijoituksensa kummassakin kilpailussa tuloksin 69,67 ja 66,50.

Killiselle, 17, viides sija oli hyvä lisä mainiolle kaudelle. Hän oli aiemmin tänä vuonna 17-vuotiaiden EM-kisoissa toinen ja heitti ennätyksensä 69,52.

Lahtinen: Lämpö vissiin rokotti

Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen oli Buenos Airesissa poikien moukarinheitossa kuudes. Hän oli ensimmäisessä kilpailussa viides komealla ennätyksellään 73,71 ja maanantain toisessa kilpailussa seitsemäs heitettyään 70,20. Kilpailu ratkesi kahden kilpailun yhteistuloksella.

Maanantain neljästä heitostaan Lahtinen sai tuloksen ensimmäisellä, joka kaarsi 70,11 ja kolmannella, joka kantoi 70,30.

– Lämpö vissiin vähän rokotti. Lämmittelyssä tuntui, että pystyisin ehkä taistelemaan neljännestä tai kolmannestakin sijasta. Kisassa taisi sitten tulla vähän jännitystäkin. Heitot eivät olleet teknisesti niin hyviä kuin ensimmäisessä kilpailussa, Lahtinen ruoti.

Nuorten olympiataiston voitti Ukrainan nuori huippulahjakkuus Mihailo Kohan, joka voitti molemmat kilpailut täysin ylivoimaisesti heitettyään 85,97 ja 85,14. Bulgarian Valentin Andreev oli toinen kokonaiskilpailussa ja molemmissa kisoissa tuloksin 82,29 ja 81,67.

Kylmänen kiiti myötätuuleen 11,91

Raision Kuulan Johanna Kylmänen pinkoi 100 metrin erässään kolmanneksi mainiolla ajalla 11,91, jota avitti 2,6 metriä sekunnissa puhaltanut myötätuuli. Kahden juoksun yhteisajoissa Kylmänen oli yhdestoista.

Kylmäsen maanantain juoksussa olosuhteet olivat koko lailla päinvastaiset kuin viime viikon ensimmäisessä 100 metrin kilpailussa, jossa hän pinkoi ajan 12,34 kolme metriä sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen.

Naisten 100 metriä voitti Nigerian Rosemary Chukuma, joka oli ensimmäisessä kilpailussa kolmas ajalla 12,03, mutta kiihdytti maanantaina voittoon loistoajalla 11,17. Myötätuulta jälkimmäisessä juoksussa oli hulppeat 3,3 metriä sekunnissa.