Imatran SM-maastossa kuhinaa jo lauantaina

Maastojuoksun SM-viikonloppu alkoi lauantaina Imatran Karhumäessä. Miesten ja naisten Suomen mestaruuksista kamppaillaan sunnuntaina äitienpäivänä. Viime syksynä maastojuoksun PM-kilpailuissa Suomea edustanut Johanna Lindholm urakoi molemmat päivät.

Lauantaina juostiin Suomen Aikuisurheiluliiton mestaruuksista 30-vuotiaiden ja sitä vanhempien ikäluokissa. Sarjajako oli viiden vuoden välein ja vanhin kilpailija juoksi 90-vuotisten ikäluokassa.

Naisten 6 kilometrin nopeimmat olivat 40-vuotiaiden mitalikolmikko Porvoon Urheilijoiden Johanna Lindholm, Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Sanna Kullberg ja Tampereen Kunto-Pirkkojen Satu Auvinen. Lindholmin voittoaika oli 24.27. Vuoden 2010 maratonmestari Kullberg hävisi hänelle 11 sekuntia.

Mäntylahden Vedon Anne Jääskeläinen voitti 50-vuotiaiden naisten 4 kilometriä mainiolla ajalla 16.41. Nuoruudessaan Jääskeläinen voitti maratonin Suomen mestaruuden kolmesti peräkkäin vuosina 1993-1995.

Miesten 6 kilometrin nopeimman ajan 20.36 juoksi 40-vuotiaiden mestari Teuvan Rivakan Juha Palonen, joka 20 vuotta sitten palkittiin pronssimitalilla miesten SM-kilpailussa. Oulun NMKY:n Urheilijoiden Teppo Ronkainen voitti 45-vuotiaiden mestaruuden 1.19 minuutin erolla seuraavaan ajalla 21.09.

Vanhimmat oman ikäluokkansa miesten ja naisten mestarit olivat pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Sporttiveteraanien 92-vuotias Pentti Saukkosaari ja Hämeenlinnan Tarmon kesäkuussa 80 vuotta täyttävä Hanna Laurila.

Omassa ikäluokassaan kamppaili myös joukko huomattavasti nuorempia kestävyysjuoksijoita, sillä lauantaina Imatralla juostiin myös Flying Finns –kilpailusarjan 9-13-vuotiaiden maastojuoksukilpailut.

Samalla radalla juostaan äitienpäiväsunnuntaina miesten ja naisten sekä 15-22-vuotiaiden SM-kilpailut. Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänä vuonna jo 101. kerran.

IMATRA 9.-10.5.2015 101:nnet Maastojuoksun SM-kilpailut