Helsinki City Marathonilla osanottajia 73:ta eri maasta

Huomenna lauantaina 12.8. klo 15 starttaavalle Helsinki City Marathonille osallistuu yhteensä 3200 juoksijaa. Mukana on runsaasti kansainvälistä väriä, sillä matkaan on lähdössä juoksijoita peräti 73 eri maasta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Järjestäjät toivovat reitille runsaasti kaupunkilaisia kannustamaan juoksijoita.

– Noin kolmannes kaikista juoksijoista on ulkomaalaisia. Suomen ulkopuolelta eniten juoksijoita on Britanniasta, Saksasta, Italiasta ja Ruotsista sekä Japanista, kertoo kilpailupäällikkö Markku Haverinen.

Kenialainen Robert Magut on paikalla puolustamassa viime vuoden voittoaan. Myös kolmanneksi viime vuonna juossut Jeremiah Kimaiyo on maustamassa kilpailun kärkitaistelua.

Helsinki City Marathon starttaa 12.8 kello 15.00 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä. Juoksun maali on Telia 5G Areenalla eli Töölön jalkapallostadionilla.

Jos koko maraton tuntuu vielä liian kovalta haasteelta, Helsinki City Marathonin kanssa samana päivänä juostaan kolmatta kertaa 17 kilometrin mittainen Helsinki Street Run. Juoksu starttaa Helsinki City Marathonin perään samalle reitille ja samasta lähtöpaikasta klo 15.45.

Aamupäivällä ennen Helsinki City Marathonia juostaan myös lasten Minimarathon, jonka lähtö on Eläintarhan urheilukentältä ja maali sijaitsee Telia 5G Areenalla eli Töölön jalkapallostadionilla.

Toimintapisteet Eläintarhan urheilukentällä ovat auki heti aamuyhdeksästä kello 13:een. Aamujumppa lapsille alkaa ensimmäisen kerran Eläintarhan kentällä kello 9.30. Minimarathonin lähdöt ovat ikäryhmittäin alkaen kello 10.

Ilmoittautua voi vielä kisapäivänä

Helsinki City Marathonille, Helsinki Street Runille ja Minimarathonille voi edelleen ilmoittautua.

– Mukaan mahtuu hyvin. Jälki-ilmoittautuminen HCM:lle ja Street Runille on mahdollista vielä kisapäivänäkin kello 13:sta asti. Minimarathonille voi kisapäivänä ilmoittautua kello 9:ään asti, kilpailupäällikkö Markku Haverinen sanoo.

Ensi vuonna Helsinki City Marathon järjestetään jo toukokuussa. Helsinki City Running Day yhdistää Suomen suurimmat juoksutapahtumat 19.5.2018, jolloin juostaan Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run, jo 38. kertaa järjestettävä Helsinki City Marathon, uutuusjuoksut Helsinki City Marathonviesti ja Helsinki City 5 sekä perheen pienimmille suunnattu Minimarathon.