Harrison otti omansa, Kendricks 600, Bartoletta 705

Harrison otti omansa

Pika-aitojen ME-nainen Keni Harrison ei ollut yllätettävissä Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Sacramentossa. Viime vuoden olympiakarsinnoissa hän hiipui kuudenneksi, mutta Sacramentossa hän juoksi uransa ensimmäisen Yhdysvaltain mestaruuden ajalla 12,60.

Voittoaika syntyi napakkaan, 1,7 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

– Nyt oli kova halu näyttää mihin pystyn. Tämä tuntui hyvältä, Harrison tuumi.

Rion olympiakisojen hopeamitalisti Nia Ali oli toinen ja Christina Manning kolmas ajoin 12,68 ja 12,70. Harrisonilla on villi kortti MM-kisoihin Timanttiliigan lajivoiton ansiosta, joten neljänneksi juossut Dawn Harper nousi MM-joukkueeseen ajalla 12,78.

Harper, 33, voitti pika-aidat vuoden 2008 olympiakisoissa. Viime talvena hän oli kolme kuukautta kilpailukiellossa dopingkärystä, joka johtui verenpainelääkityksestä

Saman pettymyksen kuin Harrison koki olympiakarsinnoissa viime vuonna, koki nyt Kristi Castlin. Rion pronssimitalisti oli finaalissa kuudes ajalla 12,91 ja putosi MM-joukkueesta.

Välierissä kauden kärkiajan 12,47 (+0,9 m/s) juossut Jasmin Stowers hiipui finaalissa kahdeksanneksi ajalla 12,94. Harrison voitti välieränsä ajalla 12,58 (-2,4 m/s). Ali ja Manning juoksivat välierissä 12,52 (+0,9) ja 12,71 (-2,4).

Kendricks: Kuusi metriä on kulmakivi

Sam Kendricks liitti Sacramentossa nimensä seiväshypyn kuuden metrin ylittäjien kerhoon. Maaginen korkeus meni toisella yrittämällä ja toi mestaruuden. Sitä ennen Kendricks ylitti aloituskorkeus 540 mukaan lukien kahdeksan korkeutta ensimmäisellään, viimeksi 591 ennen kuuden metrin ylitystä.

– Kuusi metriä on sellainen uran kulmakivi. Jokainen huippuhyppääjä on sen ylittänyt ainakin kerran. Jos pääsen edes lähellä tätä suoritusta MM-kisoissa, taistelen mestaruudesta ja se on tavoitteena, Kendricks tuumi.

Kendricks, 24, oli Rion olympiakisoissa kolmas ja viime vuoden MM-halleissa hopealla. Aiempi oma ennätys oli viime vuoden 592.

Sacramentossa Andrew Irwin ja Chris Nilsen olivat toinen ja kolmas 575:n ylityksillä.

– Tämä oli hauskin seiväshyppykisa, jossa minä olen kilpaillut. Kaikki hyppäsivät hyvin ja se kannusti, Kendricks tuumi.

Bartoletta: En piittaa villistä kortista

Huippuvireessä oli myös pituushypyn MM- ja olympiavoittaja Tianna Bartoletta. Hän vei mestaruuden ponkaistuaan kovassa myötätuulessa 705 (+3,0 m/s). Sarjan toiseksi paras kantoi 701. Se syntyi ennätyskelpoiseen myötätuuleen (+1,3).

– En ole tavannut onnistua ensimmäisellä hypyllä, mutta nyt sekin onnistui, Bartoletta ihasteli. Hän ponnisti kaikki kuusi hyppyä vaikka puolustavana maailmanmestarina hänellä on villi kortti MM-kisoihin.

– En ole kiinnostunut villistä kortista. Minua kiinnostaa mestaruuskisojen voittaminen. Ei ole parempaa ärsykettä kuin tällainen kilpailu. Pysyy hyvin vireessä, kun Reese voi ponkaista pitkälle milloin vaan, Bartoletta sanoi.

Konkarimenestyjä Brittney Reese oli toinen 698 (+2,1) kantaneella hypyllä ja Shakeela Saunders kolmas. Hänen parhaansa kantoi 692 (+3,0).

Kerley ja Hayes ratakierroksen valtiaat

Yhdysvaltain hallitseva yliopistomestari Fred Kerley lunasti odotukset ja voitti 400 metrin finaalin Sacramentossa huippuajalla 44,03. Hän juoksi aiemmin tänä vuonna kauden kärkituloksen 43,70. Gil Roberts oli toinen ajalla 44,22.

– Nyt ajatuksissa oli vain voittaa ja se onnistui. Itseluottamus on luja, Kerley hehkutti.

Naisten 400 metriä voitti Quanera Hayes kauden kärkituloksella 49,72. Hayesin, 25, oma ennätys koheni juoksussa 0,19 sekuntia. Uran toistaiseksi kovin meriitti on viime vuoden MM-hallien pronssi. Phyllis Francis oli toinen ajalla 49,96.

Miesten 200 metrin alkuerien nopein oli Isiah Young ajalla 20,29. Tällä kaudella 200 metriä 19,85 juossut Christian Coleman voitti oman eränsä ajalla 20,34. Välieriin riitti aikavertailusta 20,80. Dejah Stevens oli naisten 200 metrin alkuerin nopein ajalla 22,55. Aikavertailusta välieriin vei 23,17. Erät juostiin vastatuuleen.

Vammat kiusaavat Centrowitziä

Miesten 1500 metrillä Robby Andrews yllätti matkan viime kesän olympiavoittajan Matthew Centrowitzin löysävauhtisessa taktiikkajuoksussa. Andrews juoksi viimeisen kierroksen 52,23 ja kiri lopussa Centrowitzin ohi voittoon ajalla 3.43,29.

Centrowitz oli toinen ajalla 3.43,41 ja John Gregorek oli kolmas (3.43,99).

– Minulla on huhtikuun jälkeen ollut kolme eri vammaa, mutta nyt tässä on 5-6 viikkoa aikaa valmistautua MM-kisoihin. Toivon mukaan sieltä tullaan takaisin mitalin kanssa, Centrowitz tuumi.

Estejuoksun Amerikan ennätysnainen Emma Coburn vei Yhdysvaltain mestaruuden kuudennen kerran, ja tutulla taktiikalla. Hän johti finaalia koko matkan ja voitti ajalla 9.20,28.

Viime kesänä Coburn oli Rion olympialaisten estejuoksussa kolmas. Hänen kanssaan Lontoon MM-joukkueeseen nousivat Rion muut amerikkalaisfinalistit Courtney Frerichs (9.22,23) ja Colleen Quigley (9.25,40).

– Haluan jatkaa mestaruusputkea, mutta taso tällä matkalla näissä kisoissa kiristyy vuosi vuodelta. Piti olla henkisesti ja fyysisesti valmis, Coburn tuumi.

Naisten 1500 metrillä konkarimenestyjä Jenny Simpson vei voiton ajalla 4.06,33. Hän meni kärkeen hieman ennen viimeisen kierroksen alkua ja piti asemansa. Simpsonin, 30, palkintokaapista löytyy 1500 metrin MM-kulta -ja pronssi ja Rion olympiapronssi.

Kotiradallaan kilpaillut Kate Grace oli toinen ajalla 4.07,95 ja kokenut Sara Vaughn, 31, kolmas (4.07,85).

Dolezal heitti 81,77

Miesten keihäänheiton voitti Riley Dolezal. Kokenut, 31-vuotias heittäjä kiskaisi toisella kierroksella 81,77. Se on hänen paras tuloksensa sitten neljä vuotta heitetyn ennätyksen 83,50. Voittoheitto oli myös kisan ainoa 80 metrin rajan puhkaisi.

– Jos olisin pystynyt pitämään yläkropan paremmin pystyssä tuossa heitossa, olisin saanut MM-tulosrajan (83,00) rikki, Dolezal sanoi.

Mason Finley vei miesten kiekonheiton mestaruuden heitettyään 63,03.

Viime kesän olympiaviitonen Raven Saunders voitti naisten kuulantyönnön työnnettyään 19,76. Olympiavoittaja Michelle Carter oli kolmas (19,34).