Frida Hämäläinen voitti aitakarnevaalin EM-karsinnan

Jämsänkosken aitakarnevaalissa kilpailtiin 12 asteen koleudessa edustuspaikasta 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin tyttöjen 400 metrin aitajuoksussa. Karsinnan voitti Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen.

Tyttöjen EM-karsinta juostiin naisten kilpailun yhteydessä. Sen voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen ajalla 59,85 ja toiseksi sijoittui Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen ajalla 60,14.

Kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet Frida Hämäläinen ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Siiri Rainio juoksivat kumpikin uudet ennätyksensä 60,69 ja 61,19. Tämän ikäluokan toiseksi edustajaksi EM-kilpailuihin on jo aiemmin valittu Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen.

Naisten 100 metrin aitajuoksun voitti vasta kuukausi sitten ensimmäisen kerran naisten aitajuoksussa kilpaillut Kalajoen Junkkareiden Erika Nevanperä ajalla 14,09. Alkuerissä ennen iltakoleutta hän juoksi nopeamminkin 13,95.

17-vuotiaiden tyttöjen kärkikaksikko alitti 14 sekunnin rajan matalammin tyttöjen aidoin. Yllätysvoittaja oli Lahden Ahkeran Kiia Kemppainen uudella ennätyksellään 13,98. Toiseksi sijoittunut Savonlinnan Riennon Ellinoora Karvinen sai täsmälleen saman ajan.

Ennätyksiä miesten pika-aidoissa

Alajärven Ankkureiden Ville Rajala juoksi uuden ennätyksensä sekä miesten 110 metrin aitajuoksun alkuerissä että finaalissa ajoin 14,20 ja 14,19. Myös 19- ja 17-vuotiaiden ikäluokissa voittajat paransivat ennätyksiään.

19-vuotiaiden ikäluokassa Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemi kilpaili ensi kerran eläessään 19-vuotiaiden metrin korkuisin aidoin juosten alkuerissä upeasti 14,18 ja voittaen finaalin ajalla 14,22. Espoon Tapioiden Márk Szücs-Bártfai voitti 17-vuotiaiden poikien saman lajin 91,4-senttisin aidoin ennätyksellään 14,14.