Etelätalolla käsi kunnossa, tehotreeni alkaa Afrikassa

Lassi Etelätalo suunnistaa intoa täynnä viiden viikon harjoitusleirille Etelä-Afrikan Potchefstroomiin. Syksyn flunssa- ja sairastelusuman jälkeen keihäänheiton viime kesän EM-nelonen hikoili läpi joulukuun peruskuntotreenien ikeessä.

- Syys-, loka- ja marraskuussa oli sairastelua. Flunssaa ja muuta. Joulukuussa pääsin treenaamaan ihan hyvin. Sain kasaan ehjän peruskuntojakson, Etelätalo sanoo.

Syksyn ongelmat muokkasivat heittäjän harjoitusohjelmia sen verran, että leirille hän ei lähde aivan sellaisessa valmiudessa kuin oli syksyllä suunniteltu, mutta sikäli tyytyväisenä, että harjoituksissa voidaan alkaa nostaa tehoja.

- Vähän se on ollut tällaista puurtamista viime ajat, paljon määrää ja harjoituksia. Mukava koettaa saada itsestään jotakin irti, ja aina mukavampi jos vielä saankin jotakin irti, hyväntuulinen heittäjä veistelee.

Etelätalon mieli on valoisa senkin takia, että viime kesänä kiusannut heittokäden hermovaiva tuli levolla kuntoon.

- Loppukesästä kädessä oli hermohomman lisäksi pieni lihasrepeämäkin, kyynärpäässä pari senttiä ranteeseen päin. Käsi vaati kuitenkin vain lepoa ja kuntoutusta. Ei sen kummempaa, Etelätalo sanoo.

Keihäskommuuni taistelee tukirahoista

Potchefstroomissa Etelätalo pääsee myös heittämisen makuun. Viime kesänä 84,98 heittäneen Etelätalon henkilökohtainen valmentaja Leo Pusa ei tällä kertaa ole leirillä mukana.

- Heitot ovat tähän asti olleet aika nollissa, kun piti parannella sitä kättä. Pusa ei nyt lähde leirille, kun siellä ei tule sellaista jaksoa, joka vaatisi hänen läsnäoloaan, Etelätalo sanoo.

Etelä-Afrikassa Etelätaloa ovat tammikuun leirillä kirittämässä muiden muassa Antti Ruuskanen ja Tuomas Laaksosen. Helmikuussa leiriryhmään liittyy myös Tero Pitkämäki.

Laaksosen kanssa Etelätalo, 26, on treenannut myös syksyn mittaan. Laaksonen kuuluu Etelätalon kanssa Nastolan keihäskommuuniin, eli heittäjäporukkaan, joka on vuokrannut Nastolasta asunnon, voidakseen harjoitella paremmin Pajulahden liikuntakeskuksella.

- Kommuunissa ovat mukana myös Tuomas (Laaksonen) ja Tuukka Taitonen. Sampo Lehtolakin oli mukana yhden vuoden, Etelätalo sanoo.

- Kevään 2013 kaikki asuivat siellä. Nyt majoitutaan siellä, että päästään yhdessä Pajulahteen treenaamaan

Nyt keihäskommuuni on mukana Hyviatekoja.fi -sivuston kilpailussa, joka voi poikia kommuunille tukea, jos hanke menestyy äänestyksessä. Kuka tahansa voi osallistua äänestykseen facebook- ja twitter-tilien kautta.

- Kommuuni helpottaa sillä tapaa, että ei tarvitse treenata yksin. Saa vastusta harjoitteluun ja voi pienillä kisoilla parantaa harjoittelua. Voidaan myös katsoa toisten tekemisiä ja neuvoa tekniikassa, joka tuo potkua harjoitteluun, Etelätalo sanoo.

---