Eriksson viides, Mäki ennätysvauhdissa, Röhler 87,37 Ostravassa

Eriksson viides

Sandra Eriksson avasi ratakautensa viidennellä sijalla Ostravassa Golden Spike -kilpailun 3000 metrillä. Sijoitus heltisi kevään kotimaisella kärkiajalla 9.11,64, joka ei Erikssonia lämmittänyt.

– Juoksu tuntui hyvältä, vaikka aika oli tosi huono, mutta kauden ensimmäinen kilpailu on aina huono. Olen juossut vasta kaksi treeniä piikkareilla, joten en ole kilpailukunnossa, Eriksson sanoi.

Terää Erikssonin juoksusta vei sekin, että hänen lentonsa Tshekkiin peruuntui torstaina ja hän pääsi kisapaikalle vasta perjantaina. Torstaina juoksijalta vierähti tukevasti aikaa Tukholman lentokentälle odotellessa.

Ostravan kilpailu oli Erikssonille likimain soolojuoksu

– Ensimmäinen kilometrin yritin juosta etiopialaisten kanssa ja se meni noin kolmeen minuuttiin. Toisen kilometrin sain vetää yksin. Se oli tosi vaikeaa, kun tämä oli minulle kauden ensimmäinen kilpailu. Kilometri kesti 3.08, eli se oli tosi huono, Eriksson muisteli.

– Kun kilpailua oli kilometrin verran jäljellä, yksi juoksija meni ohi ja sain vetoapua. Silloin juoksu oli niin paljon helpompaa.

Kisan voittotaisto oli kahden etiopialaisjuoksijan kaksintaistelu, jossa Belaynesh Oljira kukisti Haftanmesh Tesfayn ajoin 8.38,55-8.40,80.  Erikssonin 3000 metrin ennätys on viime kesänä juostu 8.55,13.

Tshekin ja Suomen kaksoiskansalainen Kristiina Mäki pinkoi Ostravan 1500 metrillä kuudenneksi ennätyksellään 4.10,94. Suomessa Lahden Ahkeraa edustavan juoksijan edellinen ennätys oli viime vuonna samassa kilpailussa juostu 4.12,52.

Mäki oli ennätysvireessä jo hallikaudella. Portlandin MM-halleissa hän juoksi sisäratojen 1500 metrin ennätyksekseen 4.11,28.

– Minä kilpailin nyt vain itseni kanssa. Juoksin pari viikkoa sitten Saksassa 3000 metrillä ihan kauhean ajan (9.38,16) ja vajaa viikko sitten keskeytin kahden kilometrin jälkeen 5000 metrin kilpaiiun Herzogenaurachissa, Mäki kertasi.

– Tiesin, että treenit ovat 1500 metriä ajatellen menneet hyvin, joten piti vain uskoa itseensä ja pitää vauhti.

Naisten 1500 metrin kilpailun voittoon juoksi saksalainen Konstanze Klosterhalfen. Hän kuorrutti voiton ennätyksellään 4.06,91. Klosterhalfen,19, oli matkan pronssimitalisti junioreiden EM-kisoissa Ruotsissa viime kesänä.

Röhler heitti kauden kärkituloksen 87,37

Keihäänheiton maailmanmestari Julius Yegon eurooppalaisen kilpailukauden avaus jäi vaisuksi. Kenialainen heitti 81,10 ja oli Ostravassa viides. Saksan Thomas Röhler sen sijaan heitti Tshekissä Timanttiliigan Shanghain kilpailun voiton jatkoksi toisen ykköstilan, jonka hän kuorrutti kauden kärkituloksella 87,37.

Voittotulos syntyi viimeisellä heitolla sen jälkeen, kun Puolan Marcin Krukowski oli noussut viimeisellään kilpailun johtoon. Hän heitti kauden parhaansa 84,74 ja oli lopulta kolmas.

Toiseksi Ostravassa sijoittui Egyptin Ihab Abdelraham. Hänenkin paras heittonsa 84,85 tuli viimeisellä kierroksella. Pekingin MM-kisojen hopeamitalisti on Yegon tapaan Petteri Piirosen valmennuksessa.

Bolt virittelee olympiakesän kuntoaan

Ostravan kisojen vetonaulaksi hankittu Usain Bolt kiihdytti 100 metrin voittoon ajalla 9,98. Tulos syntyi 0,4 metriä sekunnissa hönkineessä vastatuulessa. Matkan ME-miehelle ja moninkertaiselle MM- ja olympiavoittajalle juoksu oli kevään toinen ja puhdas ruutinistartti. Muita lajin huippunimiä ei kilpailussa ollut.

Barbadoksen Ramon Gittens oli toinen kauden parhaallaan 10,21. Bolt avasi olympiakesän kilpailut juoksemalla Cayman-saarilla 100 metriä 10,05. Sen jälkeen hän kävi Saksassa hoidattamassa pientä takareisivaivaa. Siitä ei Ostravan juoksussa näkynyt häivääkään.