Alisa Vainio juoksi puolimaratonin ennätyksensä Punkaharjulla

Alisa Vainio löi miehetkin melkein minuutin erolla

Lappeenrannan Urheilu-Miehien nuoret kestävyysjuoksijat Alisa Vainio ja Moona Korkealaakso päättivät kotimaan maantiejuoksukautensa erinomaisiin aikoihin Punkaharjun halkijuoksussa.

20-vuotias Vainio voitti naisten puolimaratonin uudella ennätyksellään 1.16.10 ja kukisti miesten sarjan voittajankin yli kymmenen minuutin erolla! Tänä vuonna naisista vain Anne-Mari Hyryläinen on juossut puolimaratonin Vainiota nopeammin.

Vainion vasta 16-vuotias harjoitustoveri Moona Korkealaakso voitti naisten 10 kilometriä ajalla 34.49 parantaen ennätystään lähes minuutin. Tänä vuonna naisista vain Sandra Eriksson on juossut maantiekympin Korkealaaksoa nopeammin.

Korkealaakson tulos on myös 16-vuotiaiden kautta aikain paras suomalaistulos eikä jää Riina Tolosen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksestäkään kuin seitsemän sekuntia.

Molempia nuoria lahjakkuuksia valmentaa Jarmo Viskari. Kilpailu juostiin kuulaassa syyssäässä, jota kirpaisivat nelisen metriä sekunnissa puhaltanut pohjoistuuli ja vain kahdeksan asteen lämpötila.

Punkaharjun halkijuoksu kilpailtiin tänä vuonna jo 49. kerran ja maaliin saapui yhteensä 173 juoksijaa.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)