Yleisurheilulisenssien maksaminen

Lisenssin maksuohje

Maksutapahtumassa jokaisen urheilijan pitää maksaessaan käyttää henkilökohtaista viitenumeroa. Se saadaan verkkomaksupalvelusta. Mikäli laskun oikeaa summaa tai viitenumerosarjaa ei käytetä, eivät urheilijan tiedot siirry maksettujen listalle.(vanhoja kauden 2017 viitenumeroita ei saa käyttää)

Yleiskuvaus maksamisesta verkkomaksupalvelussa
Lisenssin verkkomaksupalvelussa on mahdollisuus syöttää urheilijan henkilötiedot  ja seuran nimi (henkilötunnus ei ole pakollinen). Alaikäisen kohdalla hänen huoltajansa nimi ja sähköpostiosoite (tulossa pakolliseksi). Lisäksi henkilölle luodaan lisenssi tälle kaudelle. Monitorin ruudulla näkyy toimintaohjeet.
Tämän jälkeen henkilö voi tulostaa viitteellisen laskun tai maksaa lasku verkkomaksustandardia hyödyntäen yhden ja saman verkkoyhteyden aikana (tämä vaatii laskun maksajalta pankkitunnukset). Jos em. toimenpiteet eivät ole mahdollisia, niin laskun pankkitili- ja viitenumerot voidaan "kirjoittaa ylös" suoraan monitorin ruudulta.

Lisenssitiedot
Lisenssitiedot tulevat yleisurheilurekisteriin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi-palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä tarvittaessa lisenssivakuutuksen voimassaolon tarkistamiseksi vakuutusyhtiölle.
Päivitämme parhaillaan Yleisurheilurekisterin rekisteriselostetta uuden tietosuoja-asetuksen vaatimaksi tietosuoja-selosteeksi. Uudessa selosteessa kerrotaan tarkemmin, miten tietoa käsitellään ja mihin sitä luovutetaan.
Selosteessa tulee kertoa myös tiedon käsittelylle hyväksyttävä oikeusperuste.

Henkilöiden tiedot
Kunkin henkilön oma seura on velvoitettu päivittämään jäsenensä tiedot; nimi, syntymäaika, yhteystiedot sekä spostiosoite.
Ainoastaan seurasiirrot tapahtuvat SUL:n toimesta.

MAKSA LISENSSI TÄSTÄ

Maksun jälkeen nimi tulee maksettujen listalle. Nimen tulo listalle kestää noin 2-3 pankkipäivää maksutapahtumasta.  
Maksettujen listalle pääsy vaatii salasanat (linkki sivun vasemmassa reunassa). Ne on toimitettu seuroille.
Lisenssien voimassaolotietoja,antaa henkilön oma seura. Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelukulut.

Mahdolliset tiedustelut ongelmatilanteissa os. lisenssit(at)sul.fi.
Skannaa kopio maksusta, lähetä se em. osoitteiseen ja kerro lyhyesti; seura, lisenssin haltian nimi ja tilanne.

Seurojen käyttöoikeudet ja nippulisenssin (useampi lisenssi) maksaminen
Seura voi maksaa ja kirjoittaa omat lisenssiurheilijat yleisurheilurekisteriin. Tällöin esim. seura voi maksaa yhden "könttäsumman" ja rekisteröidä summaan kuuluvat urheilijat. Seura tarvitsee käyttöoikeuden yleisurheilurekisteriin, jotta se pääsee käyttämään nippulisenssitoimintoa. Tunnuksia voi kysellä Suomen Urheiluliitosta. Käyttöohjeet voidaan ladata rekisteristä, kansiosta Järjestösäännöt/ohjeet.

Yleisurheilurekisteriin: https://www.yleisurheilurekisteri.fi/