Valmentajatutkinto

TASO 3 - VALMENTAJATUTKINTO

Tutkinnon osaamistavoite                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Tutkinnon jälkeen valmentaja osaa suunnitella ja valmentaa yleisurheilijoita halliten lajianalyysin, urheilija-analyysin ja valmennuksen ohjelmoinnin perusteet kansainvälisen tason tuloskehityksen mahdollistavalla tavalla.

Tutkinnon oppisisältö ja kesto                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Yleinen valmennusoppi, valmentajana kehittyminen, valmennuksen tukitoimet ja lajiryhmäkohtainen koulutus, joka sisältää lajianalyysin, lajitekniikat, harjoittelun toteutuksen ja ohjelmoinnin.
Tutkinto koostuu viidestä perjantai-sunnuntai lähijaksosta (lounaasta lounaaseen) ja etäopiskelusta. Tutkinto sisältää kaikille yhteiset opinnot ja lajiryhmäkohtaiset opinnot oppilaan valitsemassa lajiryhmässä. Lähiopiskelujaksojen kesto on 130 tuntia.

Valintakriteeri                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Hakijalta edellytetään, että hän on suorittanut nuorisovalmentajatutkinnon, on vähintään 18-vuotias ja on valmentanut vähintään kaksi vuotta.

Seuraava tutkinto käynnistyy vuoden 2018 syksyllä (aikataulu on työn alla). Tutkinto on suunnattu pika- ja aitajuoksu-, kestävyysjuoksu-, moniottelu-, hyppy- ja heittovalmentajille.                                                                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Tiedustelut
SUL:n koulutuspäällikkö Tapio Rajala p. 0400 442493, tapio.rajala(at)sul.fi