Kangas: 17-vuotiailta pitäisi poistaa 700 gramman keihäs

Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas poistaisi 17-vuotialta pojilta 700-gramman keihään. Hänen mielestään se ei opeta oikeanlaista tekniikkaa miesten 800 gramman keihästä ajatellen.

- 17-sarjassa heitettävä 700 gramman keihäs on sellainen, jonka poistaisin välittömästi kilpakentiltä, jos minulla olisi valtaa päättää, Kangas sanoo.

Kankaan mukaan 700-grammainen on keihäsperheen ainoa liitomallin keihäs.

- Se antaa monelle liian hyvän kuvan metreistä, ja ennen kaikkea sitä voi heittää pitkälle tekniikalla, joka ei ole oikea 800 gramman keihääseen. Kun 800 gramman keihäässä voimat pitää ottaa maasta ja tukea vasten, 700 gramman keihäs voi olla kaukana hyvällä vauhdilla, hyvällä keihään hallinnalla sekä hyvällä kädellä, Kangas sanoo.

Kankaan mielestä 17-sarjassa voisi heittää joko 800 gramman keihästä tai sitten 700-grammainen pitäisi muuttaa lentämään kuten miesten keihäs.

- Miesten keihästä ei voi heittää pitkälle, jos jalat eivät ole vetovaiheessa tukevasti maassa, eikä vetoasento ole oikea. Oikean tekniikan käyttäminen ja oppiminen 700 gramman keihäällä on selkeä valmennuksen haaste, josta haluaisin puhuttavan enemmän, Kangas sanoo.

Miesten keihäänheiton kärjen osalta Kangas pitää ensi kesän näkymiä hyvinä kun viime kesänä menestyneiden Antti Ruuskasen, Tero Pitkämäen ja Lassi Etelätalon asemia ovat haastamassa Ari Mannion, Teemu Wirkkalan ja Sampo Lehtolan sekä tulevaisuudessa myös Toni Sirviön ja Sami Peltomäen tapaisia haastajia.