Toimintamuodot

Nestlé Healthy Kids - ohjelma on suunnattu alakouluille! Ohjelmalla on kolme toimintamuotoa.

Yleisurheileva Iltapäiväkerho


Koulun jälkeen organisoitavan Yleisurheileva iltapäivä-kerhon 10 toimintakertaa haastavat lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti lapset saavat kerhossa myös asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Aktiivisuushaaste


Aktiivisuushaaste on tarkoitettu koko alakoululle, koululaiset mittelevät siitä, kuka on aktiivisin luokka:

  • Luokat yrittävät suorittaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita ja näin keräävät itselleen haastepisteitä
  • Luokan oppilasmäärä mukaan luokalle määräytyy oma aktiivisuushaastelukunsa, johon he pyrkivät
  • Haasteen suoritusaika on 2 viikkoa
  • Haaste suorituksen jälkeen opettaja voi ilmoittaa 1.3. alkaen luokkansa mukaan osoitteessa: www.yleisurheilurekisteri.fi, palvelutunnuksella 2018AKTIIVI
  • Haastejakson päätteeksi arvotaan mukana olleiden luokkien kesken kolme yleisurheilun välinesettiä. Kaikkien luokkien opettajat saavat opeaktiivisuudestaan yllätyslahjan.
  • Lataa oma aktiivisuushaastetaulu ohjeineen alla olevasta linkistä!  

Tutkimus

Nestlé Healthy Kids -ohjelman yleisurheilevaan iltapäiväkerhoon osallistuvat lapset ovat mukana liikunta- ja ravintotottumuskartoituksessa. Nestlè Healthy Kids Finland tutkii lasten liikunta- ja ravintotottumuksista ennen ja jälkeen ohjelman aktiivisen vaiheen. Kyselylomakkeet täytetään nimettöminä kerhon alussa ja lopussa. Tutkimussuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa UKK - instituutin alainen Terve koululainen -hanke.