Flying Finns

Flying Finns –kilpailusarjan säännöt 2016

Flying Finns -kilpailusarjassa kilpaillaan sekä seurojen välinen että henkilökohtainen kokonaiskilpailu sarjoissa M/N19,17 ja P/T15,14,13,12,11,10,9.

Kilpailusarjassa on viisi osakilpailua. Seurojen välisessä kilpailussa lasketaan yhteen kaikkien viiden osakilpailun sijoituspisteet. Henkilökohtaisessa kilpailussa sijoitukset määräytyvät osakilpailusta kerättyjen yhteispisteiden perusteella.

Seurojen väliseen kilpailuun kuuluvat seuraavat kilpailut: 1. Hallitonnit kotiratakisana; 2. SM-maastot; 3. Kestävyysjuoksukarnevaalit; 4. Pitkät ratamatkat kotiratakisa ja 5. Maastofinaali. Tapahtumissa (SM-maastot, Karnevaalit ja Maastofinaali) yhteispisteisiin lasketaan mukaan kaikkien sarjojen (myös M/N ja M/N22) pisteet, kotiratakisoissa sarjat M/N19 – P/T9.

Henkilökohtaisessa kokonaiskilpailussa kilpaillaan viidessä osakilpailussa sarjoissa M/N19 – P/T9.

Seurakilpailu

Pisteytys                    

Jokainen osanottaja saa osakilpailuista seuralleen pisteitä seuraavasti: 50 (voittaja), 49, 48, 47 …5, 5, 5 (5 pistettä tulee sijaluvusta 46 eteenpäin) mukaisesti. Tällöin otetaan huomioon kaikki ko. kilpailussa mukana olevat sarjat ja matkat.

SM-maastoissa ja maastofinaaleissa huomioidaan lisäksi joukkuekilpailut, joissa pisteytys on 50 (voittaja), 45, 40, 35,…10,10,10 (10 pistettä sijaluvusta 9 eteenpäin).

Maastofinaalissa viestien pisteytys on 100 (voittaja), 95, 90, 85,…10,10,10 (10 pistettä sijaluvusta 19 eteenpäin).

Kokonaiskilpailu

Seuran sijoitus kussakin osakilpailussa määräytyy yhteen laskettujen pisteiden perusteella. Kun useammalla seuralla on sama pistemäärä, pisteytys tulee seuroille saman sijaluvun mukaisesti.

Seurakilpailun kokonaiskilpailun pisteet määräytyvät osakilpailujen sijalukupisteiden mukaisesti. Pienimmät sijalukupisteet kerännyt seura voittaa kokonaiskilpailun. Ensimmäiseksi tulevat seurat, joilla on pisteitä kaikista viidestä osakilpailusta. Seuraavaksi ne seurat, joilla on pisteitä neljästä osakilpailusta jne.  

 

Henkilökohtainen kilpailu

Pisteytys      

Jokainen osanottaja saa jokaisesta osakilpailusta pisteitä säännön 100 (voittaja), 98, 97, 96…1 (1 piste tulee sijaluvusta 99 ja siitä eteenpäin) mukaisesti.

Kokonaiskilpailu

Sijoitukset määräytyvät kerätyn pistemäärän mukaan, eniten pisteitä kerännyt voittaa.

Osakilpailut

1. Hallitonnit kotiratakisana 1.1. - 15.4. välisenä aikana kaikissa sarjoissa.

Tuloksia 1000m:n matkalla voi parantaa kolmen ja puolen kuukauden ajan koko maan alueella. Tulokset katsotaan samanarvoisiksi kaikilla sisäradoilla. Käsiajat myös kelpaavat ja tilastointi määrittää sijoitukset.

2. SM- maastot ja Flying Finns -junnumaastot

SM-maastot ja Flying Finns junnumaastot järjestetään saman viikonlopun aikana toukokuussa. Tarkemmat tiedot ovat kilpailukutsussa.

3. Kestävyysjuoksukarnevaalit

Karnevaaleilla eräjaot tehdään sen hetken tilastotulosten mukaan P/T15-sarjasta alkaen kaikilla matkoilla siten, että A-erään sijoitetaan parhaat, B-erään seuraavaksi parhaat jne. sarjasta riippumatta. Järjestäjät poimivat erien tuloksista kunkin sarjan lopullisen tulosluettelon, jonka mukaan tulevat palkinnot ja kilpailusarjan pisteet. Tarkemmat tiedot ovat kilpailukutsussa. Urheilijan osallistuessa usealle matkalle, otetaan henkilökohtaisessa kilpailussa huomioon urheilijan parhaan kilpailumatkan sijoitus ko. kisoissa.

4. Pitkät ratamatkat kotiratakisana 1.5. - 1.9.

Mukaan otetaan tulokset suoraan Tilastopajan tilastoista 1.9. tilanteen mukaan sarjoista M/N19: 5000m. M/N17: 3000m. P/T15,14: 2000m. P/T13,12,11,10, 9: 1000m. Muutoin menetellään samalla tavalla, kuin hallitonnien kotiratakisassa.

5. Maastofinaali

Maastofinaalissa juostaan seurojen maastojuoksuviesti (10x1km), sprinttiviesti (6x1km) ja henkilökohtaiset maastojuoksut, jotka kaikki lasketaan mukaan seurakilpailun pisteisiin.

Kilpailuohjeet             

Järjestäjien tulee lähettää tulokset välittömästi osoitteeseen www.tilastopaja.fi, josta ne siirretään Flying Finns -kilpailusarjan asianomaisen osakilpailun pisteiksi. Tullakseen mukaan pistelaskuun, tulee juoksijan seura olla tuloksissa mukana.

Seurojen/urheilijoiden tulee huolehtia siitä, että urheilijan tulos on tilastoitu Tilastopajan tilastoissa oikean ikäluokan tilastoon. Kun kilpailija on vaihtanut seuraa kilpailukauden aikana, tulee siitä ilmoittaa osoitteeseen. Matti Raittinen, e-mail: mraittin60@gmail.com.

Kilpailuiden erityisehdot:

  • Seurakisat eivät ole tilastokelpoisia kisoja.
  • Kisan tulee olla SUL:n alueen tai piirin myöntämä kilpailu.
  • Seuran mestaruuskilpailut tulee olla avoimia myös muiden seurojen jäsenille.
  • Kaikilla Flying Finns –sarjaan osallistuvilla tulee olla voimassaoleva SUL:n kilpailulisenssi.

Tarkemmat tiedot kisoista ja ilmoittautumiset www.kilpailukalenteri.fi ja www.yleisurheilu.fi. Pistetilanne päivitetään juoksutalli.com/maastofinaali-sivustolle. Mahdolliset huomautukset tai korjaukset tuloksista pyydetään lähettämään Suomen Urheiluliitolle.

KLL:n ja SUL:n yhteistyöhanke Juoksusankarit tarjoaa vuoden 2016 Flying Finns -seurakilpailun voittajalle bussikyydin vuoden 2017 Koululiikuntaliiton SM-maastoihin Lempäälään. KLL:n SM-maastotapahtumassa juostaan 11-19-vuotiaiden sarjoissa ja osallistujia on yli lajirajojen; tämä tapahtuma on avoin kaikille juoksusta kiinnostuneille ja sopii niin kokeneille kuin uudemmillekin juoksijoille. Tapahtumassa oma sarja myös opettajille.

Flying Finns -henkilökohtaisessa kokonaiskilpailussa palkitaan sarjojen 3 parasta lehtilahjakortilla (Huippu-Urheilu Uutiset / Kunto & Terveys vaihtoehtoisesti). Pokaalit 2016 tarjosi Rossitarhat Ky.

2016 seurakilpailun parhaat seurat olivat: 1) Tampereen Pyrintö 2) Lahden Ahkera 3) Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Tulokset:

http://www.juoksutalli.com/2016/epun-juoksukoulu/flying-finns-pistetilanne/